ORVOSI TANÁCSOK


TARTALOM FELTÖLTÉSE FOLYAMATBAN ...

______________________________________________________________________

MAGYAR NYUGDÍJASOK

                                       

Ezt az országot aktív korukban a mostani magyar nyugdíjasok építették, működtették. Akkor az ő vállukon volt az ország ezer gondja. A mai nyugdíjasok voltak a nagy generáció tagjai, akik közül számosan maradandót alkottak, nagy dolgokat vittek véghez. Sorsfordító időkben tették dolgukat, kiálltak a változás mellett.

Ők nyugdíjasként nem akarnak lehetetlent, csak azt ami Európában, Magyarországon minden nyugdíjasnak kijár. Tiszteletet, a tisztességes megélhetés lehetőségét, jó orvosi ellátást, megfizethető gyógyszereket és a nyugdíjak valós inflációt és a bérek emelkedését is figyelembe vevő vegyes indexálású emelését.

A magyar nyugdíjasok kérik a részüket a közösből. Ami nekik jár azt ne más tegye zsebre. Az ő pénzükből ne építsenek felesleges, kihasználatlan építményeket sportcélokra, azért, hogy a hatalom kedvezményezettjeinek folyamatosan legyen építőipari megrendelésük. A nekik járó pénzből ne rendezzenek a más országok által a megtérülés hiánya és a hatalmas költségek miatt lemondott világversenyeket, hogy a magyar vezetők 30 másodpercre feltünjenek világhíradókban.

A magyar nyugdíjasok nem akarnak mást csak tisztességes megélhetést biztosító, nyugodt, békés nyugdíjas életet, nyugdíjas éveket.


______________________________________________________________________

NÉMO - Nyugdíjasok Érdekvédelmi MOzgalma 

Nem volt aki érvényesítse és védje a nyugdíjasok érdekét, ezért nyugdíjasok úgy döntöttek, hogy kiállnak magukért, kiállnak nyugdíjas társaikért és erre létrehoznak egy új mozgalmat. Így jött létre a 
Nyugdíjasok Érdekvédelmi MOzgalma, a NÉMO.

A NÉMO Mozgalom központi magja, központi csoportja működteti a NÉMO Mozgalom médiáját, a zujsag.hu alatt elérhető NYUGDÍJAS INFROMÁCIÓS OLDAL portált, a facebookon elérhető NYUGDÍJAS FÓRUM facebook oldalt és a NÉMO facebook csoportot.

A lehetőség egyaránt adott Budapesten és vidéken helyi NÉMO-csoportok alakítására és a NÉMO Mozgalomhoz való csatlakozásra. A helyi csoportok a NÉMO elnevezést használva működtethetnek facebook oldalt, akár saját weboldalt is. A NYUGDÍJAS INFROMÁCIÓS OLDAL KÖZLEMÉNY, ESEMÉNY aloldalain kérhetik közleményeik közzétételét, eseményeikről szóló beszámolók, képek közzétételét.

Kapcsolódhatnak a NÉMO központi rendezvényeihez, használhatják a központi üzeneteket, plakátokat.

A NÉMO Mozgalom 2020 májusára szervezte volna első felvonulását, az " ÁTVERT NYUGDÍJASOK MENETE" elnevezéssel. Erre a koronavírus miatti járványhelyzet és a kijárási korlátozás miatt egy ideig nem kerül sor. A menet, amikor majd erre lehetőség nyílik  az Üllői úttól a Széll Kálmán térig vonul végig a körúton. Nem lesznek színpadok, a menet élén haladó szpíkerek hangosbemondón ismétlik a követeléseket, elmondják a nyugdíjasok rövid üzenetekbe foglalt sérelmeit. Hasonló meneteket szerveznek majd az " átvert nyugdíjasok " vidéki nagyvárosokban és számos településen, ahol működnek NÉMO-csoportok.

A nyugdíjasok követelése, hogy állítsanak le minden külföldre menő pénzt! A kormány ne a nyugdíjasok pénzét osztogassa több milliós támogatásként vajdasági szerbeknek házvásárlásra, ukrán és román parasztoknak tízmilliós támogatásként traktor vásárlására.  Ne a magyar nyugdíjasoktól, a magyar nyugdíjak emelésétől elvett pénzzel támogassák a külföldi fociakadémiákat és stadionok építését.

Ne a magyar nyugdíjasok pénzéből plakátoljanak és adjanak milliárdokat homályos hátterű sportcentrumok létesítésére. Ne a magyar nyugdíjasok pénzéből adjanak 8 milliárdot a tiszai nyaralóhajózás meghonosítására és 6 milliárdot vietnami kultúrpalotára. Ne a magyar nyugdíjasok pénzét herdálják esztelen, hivalkodó, nagyzoló célok támogatására, megvalósítására és szavazatok vásárlására.

A magyar nyugdíjasok nagy része szűkösen él, alíg jut élelemre, rezsire, gyógyszerre, a kormány meg két marokkal szórja a nyugdíjasoktól, a nyugdíjemeléstől elvett pénzt külföldre és hazai luxusberuházásokra. 2 millió magyar nyugdíjas nem kapott a 2019 decemberében szétszórt 200 milliárdból 20 milliárd forintot a karácsonyi 10 ezer forintos utalványra. Külföldi fociklubok viszont 14 milliárd forintot kaptak magyar pénzből.

Ez a lekicsinylően semmibe vevő, még a menetegetőzést is mellőző kormányzati viszonyulás indította el az átvert  nyugdíjasok menetének szervezését,  ami majd addig tart, amíg a nyugdíjasok követelései nem teljesülnek. A nyugdíjasok  már nem a karácsonyi elmaradt 10 ezer forint pótlását kérik, hanem 100 ezer forint kárpótlást kérnek az elvett vegyes indexálás, a forint értékének jelentős romlása és a hivatalosnál jóval magasabb nyugdíjasok életvitelét érintő infláció miatt. A 100 ezer forint azért is jár minden nyugdíjasnak, mert a járvány miatt a 65 éven felüliek, a nyugdíjasok a legveszélyeztetettebbek. A járványhelyzetben jóval nagyobb a kiadásuk minden tekintetben, ezért ki más segíthetne rajtuk mint a kormány.

Azt amiből a kormány oly bőkezűen osztogat, a ma már nyugdíjasok aktív korukban végzett munkája alapozta meg. Példaként említhető, a sokkal szegényebb szerbek kormánya 4 ezer dínár azonnali plusz juttatással - 12 ezer forint - segítette a szerb nyugdíjasokat. A magyar kormánytól elvárható lenne 100 ezer forintos azonnali támogatás utalása. És erre a pénz ott van a kasszában.

A környező országokban, a V4 országaiban sokkal jobban törődnek a nyugdíjasokkal, sokkal magasabb juttatásokat kapnak mint a magyar nyugdíjasok. Amikor Magyarországon 2,7 % volt a nyugdíjemelés Romániában a nyugdíjak 70 %-os emeléséről döntöttek. Lengyelországban Duda elnök 2020 februárban írta alá a törvényt, amely alapján a lengyel nyugdíjasok a minimálbérrel megegyező összegű 13. havi nyugdíjat kapnak, amelyet minden év áprilisában folyósítanak. További jó hír a lengyel nyugdíjasoknak, hogy a lengyel kormány már a 14. havi nyugdíj terveztét is jóváhagyta.

Mindezek ismeretében nehezen lenne cáfolható, hogy szükség van a magyar nyugdíjasok érdekvédelmére szerveződött NÉMO mozgalomra.
Az oldalon látható képek illusztrációk


IMPRESSZUM

A  zujsag.hu  az egykori  NAGY GENERÁCIÓ, a mai  magyar nyugdíjasok információs oldala.

A NYUGDÍJASOK  INFORMÁCIÓS  OLDALA portál a CIVIL MÉDIA  a portálja.

Főszerkesztő:  Baranyai  József   -   foszerkeszto@civmedia.hu

Elérhetőség: zujsag@civmedia.hu ,  info@civmedia.hu  szekesztoseg@civmedia.hu